Korniszony z 6% octem

Korniszony z 6% octem

Korniszony z 6% octem

Zawsze rozcieńczałam ocet aby był 6% teraz już nie muszę tego robić .Idę do sklepu i kupuje i do tego smakowy . Składniki : Ogórki gruntowe (małe lub średnie) na 7 słoiczków 500 ml marchew 4 szt koper 7 szt ( główka) ziele angielskie  14 szt liście laurowe 7 szt czosnek 7 ząbków świeży chrzan  7 cm ( po 1 cm na słoiczek) ziarenka pieprzu 14 szt gorczyca 31/2 łyżeczki ( po pół na słoiczek)  Zalewa: 4 szklanki wody 2 szklanki octu 6% czosnkowy i koperkowy 6 łyżek ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.