Chleb pszenny z otrębami żytnimi

Chleb pszenny z otrębami żytnimi

Chleb pszenny z otrębami żytnimi

Upiekłam następny chlebek tym razem z otrębami i taki na dwie osoby można powiedzieć jedni]o dniowy bo zostanie zjedzony tego samego dnia. Taki około półkilogramowy chlebuś.     250 g mąki pszennej ty 650 Kłos-Pol  80 g otrąb żytnich Kłos-Pol ok. 180 ml wody 15 g drożdży świeżych 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Wykonanie: Przygotowałam wagę kuchenną, położyłam na niej miseczkę i odmierzyłam przesianą mąkę, otręby żytnie cukier i sól. W drugiej misce rozpuściłam drożdże w ciepłej wodzi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.