Chleb pszenno- żytni

Chleb pszenno- żytni

Chleb pszenno- żytni

No i znowu piekę chlebek, akurat wiosna idzie chce się po prostu chce. Nie wiem jak u was jest...... my kochamy wypieki domowe, a chlebuś przede wszystkim:) Składniki: mąka pszenna typ 500 Kłos -Pol 250 g mąką żytnia typ 2000 Kłos -Pol  250 g woda ciepła 500 ml drożdże instant  Babuni 8 g  Kłos Pol cukier 2 łyżeczki 1.2 łyżeczki soli otręby żytnie 70 g Kłos- Pol Krok 1 Najpierw waga idzie w ruch, odmierzamy przesianą mąkę pszenną i żytnią, dodajemy drożdże instant i otręby ż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.