Są banalne w przygotowaniu. Sprawdzają się na wieczorne „słodkie zachcianki”, a także na śniadanie do mlecznej kawy. Na ciepło przypominają mini szarlotki. Lekkie, miękkie, pyszne. Pieczcie! Składniki: 2 jabłka 250g mąki pszennej 1 jajko 200g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 100g cukru pudru 1/2 łyżeczki esencji waniliowej 50ml oleju 1/2 łyżeczki cynamonu cukier puder do posypania Wykonanie: obrane jabłka pokroić w kostkę. W jednej misie wymieszać... czytaj dalej...
Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.
Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.
Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!