Yakitori z łososia

Yakitori z łososia

Yakitori z łososia

Łososiowe szaszłyki w japońskim wydaniu. Składniki 300 g fileta z łososia 150 ml sosu sojowego jasnego 6 łyżek cukru 250 ml sake ( może być białe wino ) sezam olej do smażenia Przygotowanie   Filet z łososia po opłukaniu i osuszeniu, pokroiłem na długie ,wąskie paski. Namoczyłem w zimnej wodzie 4 długie szpadki do szaszłyków. Przygotowałem sos, mieszając wszystkie składniki. Łososia pokroiłem na paski, wymieszałem z sosem i wstawiłem do lodówki na 15 min. Paski łososia nadziałem na szaszłyki jak harmonijkę. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szaszłyki, sosy, łosoś, filet z łososia, grill, przekąska, przystawki, przekąski, smażony łosoś, przystawka z łososia , przystawka z łososiem

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.