Prawdziwki leśniczego

Prawdziwki leśniczego

Prawdziwki leśniczego

Marynowane prawdziwki , przepis od znajomego leśniczego Składniki prawdziwki woda i ocet w proporcji 4:1 cukier - zależnie od smaku listek laurowy - po 1 do każdego słoika ziele angielskie pół marchewki pokrojonej w krążki na 1 l zalewy 1 mała cebula Przygotowanie   Grzyby oczyściłem i opłukałem na sicie. W zależności od wielkości gotowałem 20-30 minut. Osączyłem , ostudziłem , przełożyłem do słoików. Ze składników przygotowałem zalewę , wszystko zagotowałem (razem marchewką i pokrojoną cebulą). Grzyby zal... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.