Makaron tagliatelle z mulami i szpinakiem

Makaron tagliatelle z mulami i szpinakiem

Makaron tagliatelle z mulami i szpinakiem

Tagliatelle z mulami , dla wielbicieli owoców morza i makaronów wymarzone danie. Składniki 1 kg muli 1 łyżka masła 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 3 pomidory pół łyżeczki soli 300 g szpinaku ( tylko drobne listki ) pół szklanki białego wytrawnego wina pół szklanki śmietanki 30 % szczypta szafranu 250 g makaronu tagliatelle garść startego parmezanu Przygotowanie Mule rozmroziłem ( ok. 40 minut ), odrzucamy te które są otwarte. W dużym garnku rozgrzałem masło, dodałem posiekaną cebulę i czosnek o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mule, makarony, makaron, tagliatelle, szpinak, makaron tagliatelle, sosy, owoce morza, dania z makaronem, przekąska, przystawki, przekąski, sos do makaronu, makaron ze szpinakiem, makaron smażony, przekąski na ciepło

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.