Fritole – pączki weneckie

Fritole – pączki weneckie

Fritole – pączki weneckie

Przepis na : deser

Pączki w wersji weneckiej. Składniki 50 g rodzynek 400 g mąki pszennej szczypta soli 60 g cukru 1 jajko 10 g świeżych drożdży 200 ml mleka olej do smażenia cukier puder Przygotowanie Rodzynki zalałem na 15 minut gorącą wodą, odsączyłem. Wymieszałem mąkę, sól, cukier, jajko, drożdże i rodzynki. Wyrobiłem ciasto, stopniowo dolewając mleka. Ciasto przełożyłem do natłuszczonej miski, przykryłem ściereczką, odstawiłem w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.  Po wyrośnięciu jedną łyżką nabierałem porcje ciasta, a z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.