Domowa kostka rosołowa

Domowa kostka rosołowa

Domowa kostka rosołowa

Podstawowy składnik wielu dań, który można przygotować bardzo szybko.  Składniki pęczek młodej marchewki pęczek młodej pietruszki z natką 2 młode selery z natką 2 młode pory garść świeżego majeranku garść świeżego rozmarynu garść świeżego tymianku 4 liście laurowe 2 suszone kapelusze prawdziwków 4 ziarna ziela angielskiego 1 czerwona papryka 2 pomidory 1 szklanka wody 1 szklanka białego wina wytrawnego 120 g grubej soli morskiej Przygotowanie Marchewki, pietruszki, selery myjemy, obieramy. Natki zostawiamy. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.