Cykoria zapiekana pod beszamelem

Cykoria zapiekana pod beszamelem

Cykoria zapiekana pod beszamelem

Cykoria już popularna także w Polsce. Składniki: 4 cykorie 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 250 ml mleka 1 kostka bio bulionu warzywnego  gałka muszkatołowa 200 g plastrów sera ementaler 8 plastrów szynki sól, pieprz Przygotowanie: Oczyściłem główki cykorii, wykroiłem gorzkie piętki. Zagotowałem wodę, osoloną i zakwaszoną sokiem z cytryny. We wrzątku blanszowałem 3-4 minuty. Osączyłem, ostudziłem. W rondelku roztopiłem masło, dodałem mąkę , mieszając zasmażyłem na jasny kolor. Sos rozpr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.