Zapiekane kalarepki nadziewane quinoą, zieleniną i kiszoną cytryną

Zapiekane kalarepki nadziewane quinoą, zieleniną i kiszoną cytryną

Zapiekane kalarepki nadziewane quinoą, zieleniną i kiszoną cytryną

Przepis na : kolacja

Okazuje się, że kalarepki też można nafaszerować quinoą i zapiec. Wystarczy je wcześniej trochę obgotować, dobrać aromatyczne dodatki i danie gotowe. Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 2 małe kalarepy mały kawałek kiszonej cytryny (około 2 na 2 cm) 5 łyżek siekanej natki pietruszki 4 łyżki siekanego koperku 3 łyżki oliwy z oliwek pieprz liść laurowy 1 cebula wywar warzywny Wykonanie: Kalarepy obieramy i obgotowujemy 35 minut w wywarze warzywnym z dodatkiem pokrojonej w plastry cebuli i liścia laurowe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Quinoa Raz!

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Dieta Pięciu Przemian

Jest to chińska dieta pomagająca utrzymać równowagę ciała i duszy.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.