Sos chrzanowy na zimno babci Basi

Sos chrzanowy na zimno babci Basi

Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów, oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. SKŁADNIKI : 1 łyżka chrzanu ostrego ze słoiczka, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 1 łyżka majonezu, sól, pieprz, cukier, sok z cytryny,   Przygotowanie : Chrzan, śmietanę i majonez mieszamy w misce. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem,cukrem i sokiem z cytryny. Podaję go ze schabem pieczonym w mleku, jajkami ugotowanymi na twardo albo z ulub...

Czytaj dalej na blogu Pysznosci Babci Basi

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.