Cytrynówka na spirytusie babci Basi

Cytrynówka na spirytusie babci Basi

Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne . Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Składniki : 1 szklanka miodu, 1 szklanka spirytusu, 2 cytryny. PRZYGOTOWANIE Cytryny umyć i wyparzyć. przekroić na ćwiartki, Wycisnąć sok do spirytusu, wymieszać i wrzucić cytryny do spirytusu. Zostawić na 24 godziny -raz po raz zamieszać. Po 24 godzinach wyjąć cytryny, zalać trochę przegotowaną wodą i jeszcze raz wycisnąć spirytus przec...

Czytaj dalej na blogu Pysznosci Babci Basi

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.