Składniki: 5 jajek 1/2 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki oleju 1,5 szklanki porzeczek garść orzechów włoskich mąka do oprószenia Wykonanie: Orzechy posiekać nożem, a porzeczki obrać z szypułek. Jajka z cukrem i olejem ubić na gładką masę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać.Wylać na małą kwadratową formę wyłożoną papierem do pieczenia Orzechy i porzeczki delikatnie oprószyć mąką i rozsypać je po cieście. Piec 45 minut w 170 sto... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...