Chleb codzienny

Chleb codzienny

Chleb codzienny

Składniki: 350g mąki pszennej 250g wody 10g drożdży 1 łyżeczka soli szczypta cukru Wykonanie: Wodę delikatnie podgrzać dodać drożdże i cukier z solą. Zaczyn (nie musi być wyrośnięty) dodać do mąki i wyrobić ciasto, odstawić w ciepłe miejsce. W tym samym czasie włączyć piekarnik na 250 stopni i nagrzać tym samym naczynie żaroodporne. Ciasto przełożyć do naczynia i piec w piekarniku 30 minut. 5 minut przed końcem zdjąć pokrywkę aby chleb nabrał koloru. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pychotkaaa

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.