Składniki: 500g mąki pszennej + 2 łyżki 50g świeżych drożdży 1 jajko 1 szklanka mleka 70ml oleju rzepakowego 1/2 szklanki cukru + 2 łyżki mały słoiczek jagód Wykonanie: Mleko podgrzać, dodać pokruszone drożdże, 2 łyżki cukru, 2 łyżki mąki. Poczekać aż drożdże wyrosną. Wyrośnięte dodać do mąki i reszty składników. Ciasto wyrabiać można podsypywać mąką. Gdy ciasto nie będzie się lepiło do rąk, formować placuszki do środka dać łyżeczkę jagód i zlepiać brzeg układać niezbyt ciasno w tortownicy. Piec ok 30 m... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...