ROGALIKI

ROGALIKI

ROGALIKI

Składniki: 1 kg mąki 5 dkg drożdży 1 szklanka gęstej śmietany lub kwaśnego mleka 2 kostki margaryny rodzynki lub powidła  cukier do obtoczenia rogalików Sposób przygotowania: Margarynę posiekać z mąką, drożdżami, dodać śmietanę. Zarobić ciasto. Rozwałkować. Wykrawać małe trójkąty, przy ich podstawie nakładać rodzynki lub powidła, zawinąć, formować rogaliki. Wierzch każdego rogalika umoczyć w roztrzepanym jajku a następnie obtoczyć w cukrze. Ułożyć na blasze do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjus... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.