Nalewka z czerwonej porzeczki.
Nalewka z czerwonej porzeczki.
Składniki : 50 dkg dojrzałych owoców czerwonej porzeczki 750 ml czystej wódki 50 % 50 dkg cukru 500 ml wody Sposób wykonania : O woce porzeczki opłucz, osusz, oderwij ogonki, lekko rozgnieć tak, aby tylko trochę owoce popękały ( nie rozgniataj owoców na papkę ! ), wrzuć do słoja. Owoce zalej alkoholem, słój zamknij i odstaw w ciepłe miejsce na około 5-6 tygodni. Pamiętaj, aby od czasu do czasu wstrząsnąć lekko słojem. Wodę zagotuj z cukrem. Ciepłym ( ale nie gorącym ! ) syropem zalej owoce w alkoholu, w... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne
Autor
Krzysztof Jaracz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
czerwona porzeczka
Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję