Nalewka orzechówka ( wytrawna ).

Nalewka orzechówka ( wytrawna ).

Nalewka orzechówka ( wytrawna ).

Składniki : 20 szt. zielonych niedojrzałych orzechów włoskich 250 ml ( 1 szklanka ) spirytusu 95 % 250 ml ( 1 szklanka ) czystej wódki 40 % 1/2 szklanki wody najlepiej źródlanej  Sposób wykonania :   O rzechy na nalewkę muszą być zdrowe, bez czarnych plam itp. Orzechy dokładnie umyj, pokrój na plastry o grubości około 3 - 4 mm razem z łupiną , wrzuć do czystego słoja. Wlej do słoja alkohol (wódkę i spirytus), słój szczelnie zamknij wieczkiem i odstaw na miesiąc. Pamiętaj, aby co kilka dni wstrząsn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.