Likier migdałowy ''Amaretto''.

Likier  migdałowy ''Amaretto''.

Likier migdałowy ''Amaretto''.

Składniki : 5 dkg gorzkich migdałów kilka migdałów słodkich 1 l spirytusu 96 % 1 l  wody 3 pestki moreli wyjęte z łupin 1-2 cm kory cynamonu lub szczypta cynamonu mielonego 1 kg cukru Sposób wykonania :   M igdały i pestki moreli wrzuć do czystego, dużego  słoja lub gąsiorka. Zagotuj wodę, wsyp do niej cukier i rozpuść. Syrop odszumować i zdejmij z ognia. Do gorącego wlej ostrożnie, powoli spirytus, stale mieszając. Dodaj pokruszony cynamon.Całość wlej do słoja z migdałami, szczelnie zamknij i odsta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.