Witajcie, Dzisiaj chciałabym Wam polecić kolejny przepis z „babcinego” zeszytu. To właśnie smaczny, szybki i prosty jabłecznik na kruszonce . Smakuje wybornie nawet na drugi dzień Składniki: 250 g masła 82% 1 szklanka cukru (można zamiast białego dodać cukier brązowy) 3 ½ szklanka mąki 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia Cukier waniliowy Cynamon Ok. 1 kg jabłek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Jabłka umyć, wydrążyć z ziaren i obrać (powinniśmy mieć takich jabłek ok.600-700g). ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.