Smacznego!!! Niezwykle delikatny kokosowy biszkopt ze smacznym kremem. To ciasto samo rozpływa się w ustach Na formę 23,5cm x 23,5cm Biszkopt: Składniki: 4 jajka 80 g cukru 80 g mąki tortowej typ 450 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 opakowanie cukru waniliowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 40 g wiórków kokosowych Szczypta soli Wykonanie: Żółtka oddzielić od białek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Miksując dodawać partiami cukier z cukrem waniliowym, a następnie żółtka. Dob... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.