Przyrządza się je bardzo szybko. Dobrze byłoby, gdyby ciasto poleżało do następnego dnia w lodówce. Ja jednak zrobiłam ciastka od razu i też są bardzo smaczne. Można sobie zjeść na francuskie śniadanie lub zaproponować dziecku do szkoły na drugie śniadanie, ponieważ zawierają mało cukru Składniki: 200 g kwaśnej śmietany 18% Ok. 160 g śniadaniowej klasycznej 3 ½ szklanki mąki tortowej typ 450 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka esencji pomarańczowej 1 jajko 1 żółtko 200 g marmolady z malin lub innej Wykonanie: Śmie...
Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.