Przepis na : deser
W mojej rodzinie istnieją dwie szkoły przygotowywania zapiekanego ryżu z jabłkami. Jedni lubią jabłka zetrzeć na tarce i podsmażyć przez kilka minut razem z cukrem. Inni (w tym ja) kroją jabłka na cienkie kawałki i ich nie przetwarzają. Wtedy jabłka są wciąż chrupiące i zachowują swój kształt. Dla małych dzieci polecam wersję ze smażonymi jabłkami. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Face... czytaj dalej...
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...pycha czasami robię sobie taką jako podwieczorek albo kolację jak ma ochotę na coś słodkiego:)
Ja wolę jabłuszka z cukrem :)Do tego na koniec dodaję bitą śmietaną na osobnym talerzu. Chyba kwestia przyzwyczajenia :)Pozdrawiam. Swietne przepisy Aleksandro i wyglądają bardzo apetycznie
A jak mam jabłka swoje w słoiku to też może być? Mam ochotę na taki deserek i chyba jeszcze sobie dzisiaj zrobię!!!
Przepadam za ryżem z jabłkami..ale robię w trochę inny sposób..muszę pojutrze zrobić :) Pozdrawiam
to taka polska klasyka :) jak byłam mała babcia często przygotowywała taki ryż :) pycha...dzięki za udział w akcji Gotuj sezonowo! Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)
Zależy ile jedna osoba u Pani jada :). Wydaje mi się, że 4 dorosłe osoby spokojnie się najedzą. Pozdrowienia :)
Należy przesypać ryż z saszetek (najlepiej jeszcze wcześniej opłukać) i dopiero wtedy gotować. Pozdrawiam.
Nie może być ryż gotowany na wodzie? Wdaje mi się, że przed laty tak robiłam, ale już nie pamiętam, a dzisiaj mam wielką ochotę na ryż zapiekany z jabłkami - Basia
Bardzo jest lubiany taki ryz u nas w rodzinie i jak tylko zaczynaja spadac jablka z drzewa robie czesto na kolacje.pozdrawiam