ZAPIEKANY RYŻ Z JABŁKAMI

ZAPIEKANY RYŻ Z JABŁKAMI

ZAPIEKANY RYŻ Z JABŁKAMI

Przepis na : deser

W mojej rodzinie istnieją dwie szkoły przygotowywania zapiekanego ryżu z jabłkami. Jedni lubią jabłka zetrzeć na tarce i podsmażyć przez kilka minut razem z cukrem. Inni (w tym ja) kroją jabłka na cienkie kawałki i ich nie przetwarzają. Wtedy jabłka są wciąż chrupiące i zachowują swój kształt. Dla małych dzieci polecam wersję ze smażonymi jabłkami. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Face... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Aleksandry

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 29 stycznia 2013 16:06:07

pycha czasami robię sobie taką jako podwieczorek albo kolację jak ma ochotę na coś słodkiego:)

Kobiety w sieci, 29 stycznia 2013 16:12:12

Ja wolę jabłuszka z cukrem :)Do tego na koniec dodaję bitą śmietaną na osobnym talerzu. Chyba kwestia przyzwyczajenia :)Pozdrawiam. Swietne przepisy Aleksandro i wyglądają bardzo apetycznie

nuta, 29 stycznia 2013 16:32:01

A jak mam jabłka swoje w słoiku to też może być? Mam ochotę na taki deserek i chyba jeszcze sobie dzisiaj zrobię!!!

Aleksandra Rybinska, 29 stycznia 2013 16:51:32

Nie widzę problemu :))

GrowingUp, 29 stycznia 2013 17:02:41

Pyszności;)

Majana, 29 stycznia 2013 21:24:29

Uwielbiam takie danie ,super! :)

Roz Airad, 29 stycznia 2013 22:04:29

Uwielbiam ryz z jabłkami ;d

beatriczen kiczen, 29 stycznia 2013 22:48:22

Przepadam za ryżem z jabłkami..ale robię w trochę inny sposób..muszę pojutrze zrobić :) Pozdrawiam

ALB, 30 stycznia 2013 12:57:27

to taka polska klasyka :) jak byłam mała babcia często przygotowywała taki ryż :) pycha...dzięki za udział w akcji Gotuj sezonowo! Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)

Anonymous, 4 kwietnia 2013 14:46:12

Ile porcji ztego wychodzi? Zamierzam zrobić jutro :)

Aleksandra Rybinska, 4 kwietnia 2013 15:49:02

Zależy ile jedna osoba u Pani jada :). Wydaje mi się, że 4 dorosłe osoby spokojnie się najedzą. Pozdrowienia :)

Anonymous, 5 kwietnia 2013 13:27:56

Mam ryz w saszetkach i nie wiem jak go ugotowac tez w mleku?

Aleksandra Rybinska, 5 kwietnia 2013 14:41:01

Należy przesypać ryż z saszetek (najlepiej jeszcze wcześniej opłukać) i dopiero wtedy gotować. Pozdrawiam.

Anonymous, 12 kwietnia 2013 12:13:26

Nie może być ryż gotowany na wodzie? Wdaje mi się, że przed laty tak robiłam, ale już nie pamiętam, a dzisiaj mam wielką ochotę na ryż zapiekany z jabłkami - Basia

Aleksandra Rybinska, 12 kwietnia 2013 18:28:55

Może być, ale na mleku jest smaczniejszy :)

Anonymous, 19 kwietnia 2013 23:36:26

Dzieki, smakuje ;P

Anonymous, 26 sierpnia 2013 21:35:29

Bardzo jest lubiany taki ryz u nas w rodzinie i jak tylko zaczynaja spadac jablka z drzewa robie czesto na kolacje.pozdrawiam

Anonymous, 17 września 2013 22:26:02

a słodkie jabłka też mogą być czy nie bardzo?

Aleksandra Rybinska, 17 września 2013 22:41:07

Oczywiście, że można użyć słodkich :)

ja czytam, 26 września 2013 18:13:19

Dawno jadlam ;) chyba zrobie ;)

Anonymous, 15 października 2013 13:11:04

a naczynie przykryc do pieczenia czy nie?

Aleksandra Rybinska, 15 października 2013 16:06:09

Ja nie przykrywam. Pozdrawiam :)