Kapusta z grochem i grzybami to nic innego jak wigilijna kapusta z dodatkiem łuskanego grochu. Ja zazwyczaj wybieram groch połówki, ale możecie również użyć całego. Wówczas należy pamiętać, by wydłużyć czas gotowania. Groch z kapustą to tradycyjne danie wigilijne, które pojawia się w praktycznie każdym domu podczas świąt. Przynajmniej u nas od kąt pamiętam, zawsze gościła na świątecznym stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Poniżej w kilku krokach opisałam jak przygotować groch z kapus... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...