RACUCHY DROŻDŻOWE

RACUCHY DROŻDŻOWE

RACUCHY DROŻDŻOWE

Przepis na : deser

 Składniki: 1/2 kg mąki pszennej 50g świeżych drożdży 2 jaja 2 łyżki cukru kryształu 1 i 1/2 szklanki ciepłego, nie gorącego mleka szczypta soli olej rzepakowy cukier puder Sposób przygotowania: Drożdże pokruszyć do miski, zasypać cukrem i wymieszać. Następnie, do drożdży wlać 1/2 szklanki mleka, wsypać 2 łyżki mąki, dokładnie wymieszać i odstawić aby drożdże "ruszyły". Resztę mąki przesypać do innej miski, dodać jaja, sól, mleko i wyrośnięte drożdże. Składniki wyrobić na jednolitą i elastyczną masę. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Prosto i Smacznie z Anetą

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.