PĄCZKI TRADYCYJNE

PĄCZKI TRADYCYJNE

PĄCZKI TRADYCYJNE

Składniki: ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 50g świeżych drożdży 1/4 kostki margaryny 5 żółtek 200ml ciepłego mleka szczypta soli 1 łyżka cukru 2 łyżki spirytusu dodatkowo: marmolada różana olej do smażenia kandyzowana skórka z pomarańczy lukier: 10 łyżek cuk ru pud ru 1 łyżeczka wody 1/2 łyżeczki soku z cytryny Sposób przygotowania: Do miski pokruszyć drożdże, dodać łyżkę cukru, połowę mleka i 1 łyżkę mąki, dokładnie wymieszać. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Margarynę stopić i odstawić do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Prosto i Smacznie z Anetą

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.