Jadalne owady. Koniki polne na naszym talerzu. Poradnik.

Jadalne owady. Koniki polne na naszym talerzu. Poradnik.

Jadalne owady. Koniki polne na naszym talerzu. Poradnik.

Obecnie jedzenie owadów wygląda nieco inaczej niż te kilka dekad temu. Dawniej po szarańczę, koniki polne, świerszcze, mączniki lub po nawet skorpiony pieczone w ogniu ogniska sięgali zazwyczaj ludzie biedni, których nie było stać na zakup mięsa drobiowego, wieprzowego czy też wołowego. Ludzie mieszkający w Ameryce Środkowej i Południowej, Azji lub w innych krajach, w których bieda jest codziennością. Dlatego łapano owady, po to by móc sobie coś z nich przyrządzić bogaty w białko posiłek. W Meksyku do dziś popularn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.