Znacie taką wersję przyrządzenia zielonej sałaty? Jadłam gdzieś podobną i bardzo mi smakowała. Spróbujcie sami, może i Waszej kuchni zacznie pojawiać się częściej :) Składniki : mała sałata masłowa płatki migdałowe (ewentualnie uprażone) Przygotowanie: Liście umyć, osuszyć, rozdrobnić wg uznania Przygotować sos, polać nim sałatę. Składniki na sos: musztarda, miód, oliwa, sok z cytryny. Do mojej sałaty wystarczyły 2 łyżeczki musztardy, 2 łyżeczki soku z cytryny, 3 łyżeczki musztardy i łyżka oliwy. ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula