Składniki : 3 młode cukinie 2 cebule 2 łyżki musztardy kostka bulionowa łyżka carry, ja dałam mniej łyżeczka kurkuma sól, sok z połowy małej cytryny łyżeczka miodu, u mnie duża łyżka natka lub koperek Przygotowanie : Na patelni z oliwa przesmażamy pokrojoną dość grubo cebulę Pokrojoną w dość grube plastry cukinie gotujemy w szerokim garnku na szklance wody z rozpuszczoną kostką bulionową Po ok. 5 min.gotowania cukinii ( uważamy by się nie rozpadła) dodajemy musztardę, miód sok i sól do smaku Gotujemy je... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula