Przepis znalazłam w książce Stefanii Korżawskiej "Ziołowy duet dla zdrowia" Składniki : 10 łyżek siemienia lnianego 10 łyżek czarnuszki 5 łyżek kminku 10 łyżek soli kamiennej Przygotowanie : Odmierzone składniki uprażyć na patelni, a po ostygnięciu zmielić w młynku Po zmieleniu jeszcze raz uprażyć, by otrzymać ciemnobrązowy proszek Przechowywać w szczelnym słoju "Słoneczna sól jest zdrowa, nie szkodzi przy nadciśnieniu ani przy reumatyzmie. A jej duży plus, oprócz walorów smakowyc... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula