Przepis na : deser
Składniki : kilka gałązek selera naciowego ( u mnie 3) 3 garście żurawiny wpierw namoczonej, ale jak jest w miarę jędrna to niekoniecznie moczymy 1-2 gruszki cytryna, miód ( u mnie 2 łyżki soku plus 2 łyżeczki miodu) Przygotowanie: Umyty seler pokroić drobno Połączyć sok z miodem Obraną gruszkę pokroić w kostkę i wymieszać w soku cytrynowym z miodem Składniki połączyć, dodać osączoną żurawinę, wymieszać. Smacznego! czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula