Tym razem wykorzystałam selera którego sama przygotowałam wg tego przepisu . Składniki : słoiczek selera konserwowego w zalewie słodko-kwaśnej 4 ugotowane jajka 1 kiszony ogórek ok.5-8 dag szynki konserwowej 1 jabłko ok. 6-7 cm białej części pora majonez sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Jajka, obrane jabłko oraz pokrojoną w kostkę szynkę łączymy Dodajemy pokrojonego w pół krążki pora, osączonego z zalewy selera oraz pokrojonego ogórka Posypujemy do smaku solą oraz pieprzem dodajemy majonez, ewentua... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula