Składniki ; duża gruszka połowa opakowania rukoli ( tj.40 g ) kiść czerwonych winogron bezpestkowych ok. 15 sztuk małych pomidorów spora garść uprażonych pestek słonecznika ok. 2-3 łyżek startego sera Jadel ( ser podpuszczkowy niedojrzewający)- Pilos Przygotowanie: Rukolę umyć, dobrze osączyć, podobnie winogrono i pomidorki, gruszkę obrać ze skórki Pomidorki i winogrono pokroić na połówki, gruszkę w kostkę i pokropić ją lekko sokiem z cytryny Składniki wymieszać, polać sosem z soku z cytryny, oleju ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula