Składniki : mała główka sałaty 3-4 jajka ok. 6 łyżek zielonych oliwek pęczek rzodkiewek i szczypiorku sól, pieprz Przygotowanie : Sałatę umyć, porozrywać na małe kawałki Oliwki osączyć z zalewy Ugotowane jajka pokroić, rzodkiewki również pokroić Składniki wymieszać, posypać pokrojonym szczypiorkiem, doprawic do smaku sola i pieprzem. Składniki na sos: duża łyżka miodu łyżka musztardy ok. 3 łyżek oliwy sok z połowy cytryny Składniki sosu umieścić w małym słoiczku i dokładnie wymieszać, polać przygotowaną sałatę, ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula