Jakiś czas temu zakupiłam mąkę kasztanową, wreszcie doczekała się na moment jej użycia :) Składniki : mały batat 2 łyżki mąki kasztanowej łyżka mąki pszennej cebula 2 małe jajka sól, tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Batat obrać i zetrzeć na drobnych oczkach tarki, tak samo potraktować cebulę Dodać mąki, sól, wbić roztrzepane jajka - wymieszać Na rozgrzanym tłuszczu smażyć niewielkie placuszki, z obu stron na rumiano. Masa na placki batatowe ma przypominać konsystencją masę na placki ziemniaczane. Mąkę... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula