Składniki na 1 omlet 1 duże jajko, sól ok.10 dag ugotowanego brokuła tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Jajko ubić na puszystą masę Ugotowany brokuł rozgnieść widelcem Na patelni do smażenia naleśników rozgrzać odrobinę oleju Ubite jajko wylać na patelnię, rozłożyć równomiernie brokuł. lekko docisnąć i krótko smażyć Usmażony omlet złożyć na pół i dosmażyć. W moim ogrodzie ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula