Składniki na kruche ciasto : 3/4 szklanki cukru pudru 25 dag masła 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 całe jajko plus 3 żółtka Składniki na na masę: 6 łyżek wody lub słodkiego mleka 3/4 szklanki cukru 20 dag masła 2 i 1/2 szklanki mleka w proszku słoik powideł śliwkowych do posmarowania ciasta Przygotowanie: Ze składników na ciasto zagnieść kruche ciasto, odłożyć na 30 min w chłodne miejsce Po tym czasie rozwałkować i przenieść do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, posmarow... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula