Przepis na : obiad
Składnik i : ok.500 g pieczarek 1 szklanka ugotowanego brązowego ryżu ok.200 g mielonego mięsa wieprzowego 1 cebula sól, pieprz do smaku 2 jajka tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Pieczarki pokroić w plastry, cebule w krążki- usmażyć, a po przestudzeniu zmiksować Do powstałej masy dodać ugotowany ryż, mięso, dodać jajka i przyprawy- dokładnie wyrobić Formować (najlepiej mokrą ręką ) zgrabne kotlety, smażyć na gorącym tłuszczu na rumiano z obu stron. ... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula