Gruszki w zalewie octowej

Gruszki w zalewie octowej

Gruszki w zalewie octowej

Składniki : gruszki- miałam ponad 1,5 kg ocet cukier goździki  cynamon woda P rzygotowanie : Gruszki obrać ze skórki, przekroić na połówki lub większe na ćwiartki, wydrążyć gniazda nasienne Przygotować zalewę: 1/2 szklanki octu  10 %, 4 szklanki wody,1 szklanka cukru, kilka goździków i 2 laski cynamonu- zagotować Do zalewy włożyć pokrojone gruszki i gotować na wolnym ogniu aż do zeszkliwienia owoców Wyjąć owoce do słoików, wlać wrzącą zalewę i natychmiast zakręcić dekielkami, odwrócić do góry i pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.