Składniki : ciasto francuskie truskawki serek mascarpone Przygotowanie : Arkusz ciasta wyjąć z lodówki, pokroić wg uznania, u mnie prostokąty Posmarować serkiem, umyte i pokrojone truskawki rozłożyć na każdym kawałku ciasta Wstawić natychmiast do piekarnika nagrzanego do 200*C (piekłam ok. 20 min.) Gdy ciasto się zarumieni wyjąć, po ostudzeniu posypać cukrem pudrem, ja przed włożeniem do piekarnika posypałam grubym cukrem. Nie jest to może wypiek którym należy sie zachwycać, ale w sezonie gdy dostęp... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula