
Składniki : małe buraczki czerwone wszystkie przyprawy jak do kiszenia ogórków tj. czosnek, chrzan, koper, kilka ziaren ziela i pieprzu na zalewę: sól, woda Przygotowanie: Buraczki umyć, jeśli nie dość małe to pokroić je na mniejsze kawałki Wrzucić je do słoja, dodać przyprawy Moja zalewa to 1 łyżka soli na litr wody, ugotować i wystudzić- zalać przygotowane w słoju buraczki, zakręcić przykrywką i pozostawić w ciemnym, chłodnym miejscu przynajmniej na tydzień. Przygotowując buraczki w ten sposób ominęł... czytaj dalej...

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula