Bezy

Bezy

Bezy

Przepis na : deser

Małe bezy na jeden kęs. Składniki 4 białka (ok 150g) w temperaturze pokojowej 280 g drobnego cukru Dodatkowo różowy barwnik Wykonanie W suchej misce białka ubijać białka i dodać cukier, ubijać mikserem na najwyższych obrotach, aż cukier rozpuści. Może to potrwać ok 12-15 minut. Pod koniec ubijania dodać barwnik lub pozostawić białe. Gotową bezę przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskać bezy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 100 stopni i piec bezy ok 2 ½ go... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pomysłowa kuchnia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.