Sorbet malinowy

Sorbet malinowy

Sorbet malinowy

Przepis na : deser

Pyszny. Orzeźwiający. Różany. Słodki, choć też  lekko kwaskowy.  Idealny. Najlepszy. Przepis pochodzi z książki "The modern pantry" Anna Hansen, można go znaleźć  tu . Składniki: 1 kg malin, 450 ml syropu, sok z cytryny, 1 łyżka wody różanej Syrop: 375 ml wody, 260 g cukru, 115 g płynnej glukozy* Umieścić wszystkie składniki syropu w rondelku, doprowadzić do wrzenia - mieszając do momentu rozpuszczenia cukru. Zmniejszyć ogień i gotować 5 minut. Niewykorzystany, wcześniej wystudzony syrop możemy pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Plate of Joy

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.