Cześć! Pierogi ruskie. Pychota! W końcu zabrałam się za ich zrobienie. Stanęłam przy blacie i wyszło mi 150….tym razem zrobiłam większe. Z tej ilości porcji farszu i zachowując tradycyjną moją wielkość zastałby mnie północek. Robiłam po maminemu. Składniki na farsz: * 1 kg białego sera * 1 kg ziemniaków ugotowanych * cebulka podsmażona na smalcu * sól, pieprz ziołowy i czarny Wszystko prócz przypraw przepuściłam przez maszynkę. Doprawiłam na końcu. Cebulkę też mielę. Czasami jednak jak za... czytaj dalej...
Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.