Sałatka z kurczakiem i ananasem to bardzo popularna swego czasu sałatka. Okazuje się, że można ją podać w bardzo atrakcyjny sposób. Wystarczy nadać jej kształt ananasa i na wierzchu poukładać cienko pokrojone plasterki pieczarek marynowanych. Takie podanie mi osobiście bardzo się podoba. Zwykła sałatka nabiera charakteru, a ostrzejszy smak pieczarek marynowanych podkreśla smak pozostałych, łagodnych składników. Ten sposób dekoracji będzie również pasował do sałatki ryżowej z tuńczykiem . Święta wielkanocne tuż, tu... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Znajdziesz tu przepisy, które z łatwością można przygotować w każdej kuchni. Miło mi będzie jeżeli ugotujesz coś z mojego przepisu. Podziel się ze mną informacją - sprawisz mi ogromną przyjemność. Witaj w Pieguskowej Kuchni