SKŁADNIKI: olej do smażenia wg uznania (lub 50g masła) bulion wegetarianski 1,75 Litra truskawki 150 gr ocet winny wg uznania ryż 100Gramów szparagi 3 sztuki cukier 4 łyżki (4-5 łyżek) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Podsmażamy na gorącym tłuszczu cebulkę do zarumienia, 2. Dodajemy ryż i smażymy do wchłonięcia przez niego tłuszczu i cebulki. 3. Dodajemy szklankę bulionu, octu winnego i smażymy do wchłonięcia o tak dodajemy kolejną szklankę. 4. Dodajemy pokrojone szparagi i dodajemy kole... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...