Przepis na : obiad
Jednym z tradycyjnych, staropolskich dań wigilijnych jest zupa grzybowa. Jest ona znacznie mniej popularna niż piękny, czerwony barszcz, ale z pewnością jest tu wielu takich, którzy święta kojarzą właśnie z tą zupą. Podawana na początku kolacji wigilijnej ma za zadanie "rozgrzać" żołądek przed następnymi daniami. Proponowana przeze mnie wersja zupy podana jest z warzywami z włoszczyzny, ale włoszczyznę można odłowić przed dodaniem namoczonych grzybów, wtedy uzyskamy czystą zupę, którą podaje się z makarone... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...