Jajeczna awanturka

Jajeczna awanturka

Jajeczna awanturka

Postanowiłam urozmaicić sobie kolację, a przy okazji rozszerzyć znajomość kuchni polskiej. I oto znalazłam przekąskę bardzo smaczną i szybką w wykonaniu. Oczywiście składniki niczym nie zaskakują, ale warto się "poświęcić". Kolacyjka wyszła pysznie i znikała w oka mgnieniu :-) Jajeczna awanturka JAJECZNA AWANTURKA 6 jaj ugotowanych na twardo 1 puszka sardynek w oleju 1 średnia czerwona cebula 1 duży pomidor szczypiorek sól pieprz kolorowy Wystudzone jajka obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na połowę. Sard... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu peggiwkuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.