Przepis na : obiad
Bardzo proste, tanie i sycące danie. Przy okazji połączenie naszych polskich smaków z włoskim makaronem. W chłodne, jesienne dni warto pokrzepić się takim sycącym posiłkiem. SKŁADNIKI 2 duże cebule 500 g kiełbasy z szynki lub śląskiej 2 łyżki oleju rzepakowego 3 cienkie plasterki surowego wędzonego boczku 500 g pieczarek 1 łyżka masła 200 g kwaśnej śmietany 18% 400 g makaronu Tagliatelle midi pęczek natki pietruszki sól, świeżo mielony pieprz, majeranek WYKONANIE Cebule obrać, pokroić w piórka i przełoży... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...